Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Αναγνωρίζοντας τα πρώιμα σημάδια του αυτισμού σε παιδιά - Διάγνωση, συμπτώματα και θεραπεία

Ολοένα αυξάνονται τα παιδιά που ανήκουν στο φάσμα του αυτισμού. Παρά το γεγονός πως είναι πολύ δύσκολο να διαγνωσθεί ένα παιδί με αυτισμό πριν από την ηλικία των 2 ετών, τα σημάδια που προδίδουν ένα τέτοιο πρόβλημα εμφανίζονται όταν το παιδί είναι 12-18 μηνών. Αν εντοπιστεί τότε το τυχόν πρόβλημα, η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην πλήρη αποκατάσταση της εγκεφαλικής λειτουργίας και να μην εκδηλωθεί παραπάνω. Γι αυτό το λόγο είναι σημαντικό, οι γονείς να γνωρίζουν ορισμένα εμφανή σημάδια εκδήλωσης του αυτισμού στο παιδί τους, ώστε να ανατρέξουν σε κάποιο ειδικό για την αντιμετώπισή τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Η εξέλιξη του παιδικού παιχνιδιου από την βρεφική μέχρι την νηπιακή ηλικία

Και σε ποιον δεν αρέσει να παίζει! Το παιχνίδι, αναπόσπαστο στοιχείο της ανθρώπινης φύσης, αποτελεί ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας, με αδιαμφισβήτητη αξία για τη φυσιολογική ανάπτυξη και την επιβίωση. Ο ορισμός του παιχνιδιού δεν είναι εύκολος να διατυπωθεί, αλλά μπορώ να σας παρουσιάσω μερικά από τα χαρακτηριστικά του.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα πλεονεκτήματα της τήρησης καθημερινού προγράμματος σε παιδιά προσχολικής ηλικίας

«…Κάθισε μπροστά στην τηλεόραση, δεν με άκουγε καθόλου που του έλεγα πως βιαζόμαστε, τον έβαλα με το ζόρι να πλύνει τα δόντια του, πήρε την τσάντα του ξεχνώντας να βάλει μέσα το κολατσιό του και, αφού στο τέλος τσακωθήκαμε, έφυγε για το σχολείο με κλάματα και στενοχώρια κι εγώ με νεύρα κι ενοχές. Δεν ξέρω τι να κάνω πια…»

Ιστορίες καθημερινής οικογενειακής τρέλας, που διαδραματίζονται σε πολλά σπίτια. Οι γονείς προσπαθούν να ετοιμάσουν το παιδί για το σχολείο, οι ίδιοι βιάζονται να πάνε στις δουλειές τους αλλά τελικά βγαίνουν εκτός προγράμματος και καθυστερούν όλοι μαζί. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά – και ακόμη περισσότερο τα παιδιά προσχολικής ηλικίας – να μάθουν να λειτουργούν βάσει προγράμματος. Δημιουργώντας μια ρουτίνα δραστηριοτήτων είναι σαν να δημιουργούμε ένα δίχτυ προστασίας και ασφάλειας για το παιδί.

Διαβάστε Περισσότερα

Η ερμηνεία και τα εξελικτικά στάδια του παιδικού σχεδίου (ιχνογράφημα, ζωγραφιά)

Οι τέχνες, όπως η ζωγραφική, η γλυπτική, η δραματική τέχνη και η μουσική μπορούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των παιδιών από τη πολύ μικρή τους ηλικία. Η συμμετοχή των παιδιών σε δημιουργικές – καλλιτεχνικές δραστηριότητες συμβάλλει τόσο στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού όσο και στην υποστήριξη της μαθησιακής του προσπάθειας και συνολικής του ανάπτυξης. Η εκπαιδευτικός, παρατηρώντας και συζητώντας μαζί με τα παιδιά τις δημιουργίες τους, μπορεί να κατανοήσει το συναισθηματικό κόσμο των παιδιών και τις ιδέες- αντιλήψεις που έχουν διαμορφώσει για το κόσμο γύρω τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Επιθετικότητα νηπίων: αίτια και τρόποι αντιμετώπισης

Τα παιδιά από περίπου 2 έως 4 ετών έχουν αυξημένες εξάρσεις θυμού, οι οποίες αντανακλούν μια στιγμιαία συναισθηματική σύγχυση, κατά την οποία υπάρχει απώλεια ελέγχου του εαυτού τους. Σε αυτή τη φάση, επιμένουν με μεγάλη ένταση για κάτι, φωνάζουν δυνατά και συνήθως υπάρχει έντονο κλάμα, ακολουθεί θυμός ή φόβος, συνήθως γκρίνια και σε αρκετές περιπτώσεις εμφανίζονται σπασμωδικές σωματικές κινήσεις, καθώς και αντίσταση σε τυχόν προσπάθειες για ανακούφιση από τους γονείς. Η συμπεριφορά τους γίνεται επιθετική και το νήπιο έχει δυσκολία στο να σταθεί ακίνητο, έτσι ώστε να καταφέρει να ακούσει τους γονείς του ή τις συμβουλές τους.

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.