Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Ανορεξία Βρέφους και Παιδιού - Τα αίτια και η σχέση με τον ανθρώπινο ψυχισμό

Η διατροφή έχει μια διπλή λειτουργία, αποτελεί φυσιολογική ανάγκη απαραίτητη στη ζωή και παράλληλα πηγή ευχαρίστησης. Στα βρέφη η ευχαρίστηση προέρχεται από τη διέγερση που προκαλεί το πιπίλισμα του μητρικού στήθους και συνδυάζεται με τη βλεμματική επαφή, με τη δερματική επαφή και με τα χάδια.

Είναι η κατεξοχήν λειτουργία μέσω της οποίας εγκαθίσταται η σχέση μητέρας-βρέφους. Εξετάζοντας τις διαταραχές της διατροφής μπορούμε να διακρίνουμε τις δυσκολίες αυτής της σχέσης.

Διαβάστε Περισσότερα

Μητρικός Θηλασμός: χρήσιμες συμβουλές και απαντήσεις στα πιο συχνά ερωτήματα

Ο Αμερικάνικος Σύλλογος Διαιτολόγων, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής υποστηρίζουν ενεργά το μητρικό θηλασμό. Μάλιστα το 2010 ο Πανελλήνιος Σύλλογος Διαιτολόγων εξέδωσε φυλλάδια με εκτενή αναφορά για τα οφέλη του μητρικού θηλασμού τόσο για τη μητέρα, όσο και για το βρέφος.

Από το 1992 εορτάζεται κάθε χρόνο μια εβδομάδα ως εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στη χώρα μας αυτή η εβδομάδα είναι 1-7 Νοεμβρίου. Όλος ο Νοέμβριος είναι γεμάτος με εκδηλώσεις για την προώθηση του μητρικού θηλασμού, υπό την Ελληνική Εθνική Επιτροπή της Unicef. Υπάρχει πλέον ενημέρωση για τις υποψήφιες θηλάζουσες, όπου μπορούν να ενημερωθούν από πιστοποιημένους συμβούλους γαλουχίας, παιδίατρος, ψυχολόγους, διαιτολόγους για το οφέλη και τις πρακτικές για το θηλασμό (ιστοθέσεις, γραφεία ενημέρωσης, μαιευτήρια, ιδιώτες).

Παρακάτω ακολουθούν μερικές συνηθισμένες ερωτήσεις με τις απαντήσεις τους για το θηλασμό.

Διαβάστε Περισσότερα

Φτιάχνοντας ένα lunch box (δοχείο φαγητού) για το παιδί

Τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί έχουν πια ξεκινήσει τη λειτουργία τους και η ρουτίνα έχει αρχίσει να ξεμυτίζει. Να λοιπόν μια ευκαιρία να μιλήσουμε για τακτικές και χειρισμούς για την καλύτερη διατροφή του παιδιού στο σχολείο.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιδέες πρωινού για παιδιά και άλλες συμβουλές για την διατροφική ζωή του μικρού μαθητή

Σεπτέμβρης και για τους μικρούς μαθητές ξεκινά η σκληρή εργασία! Εκτός από το σχολείο (παιδικός σταθμός, νηπιαγωγείο, δημοτικό) συνήθως υπάρχουν και άλλες δραστηριότητες, συνεπώς οι απαιτήσεις στη διατροφή είναι υψηλές, ειδικά αν συνυπολογίσουμε ότι μιλάμε για ανθρώπους που είναι στην ανάπτυξη. Ιδού λοιπόν ορισμένες βασικές κατευθυντήριες γραμμές για τη διατροφική ζωή του μαθητή:

Διαβάστε Περισσότερα

Ανάγκες σε νερό και πρόληψη αφυδάτωσης των παιδιών

Οι καθημερινές ανάγκες σε νερό για τα παιδιά ποικίλλουν ανάλογα με τις συνθήκες διαβίωσης (εξωτερική θερμοκρασία, δραστηριότητα, θερμοκρασίες σπιτιού), αλλά και από την ηλικία και το φύλο (μετά τα 9 έτη ζωής).

Διαβάστε Περισσότερα

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.