Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Τα κριτήρια επιλογής: Πώς να διαλέξω παιδικό σταθμό/νηπιαγωγείο

Το σχολικό περιβάλλον έχει ιδιαίτερη παιδαγωγική σημασία, γιατί είναι δυνατόν να κάνει τα παιδιά να νιώθουν άνετα ή άβολα, ευχάριστα ή δυσάρεστα και να επηρεάσει σημαντικά τη σχέση που αναπτύσσουν μεταξύ τους και με τους ενήλικες. Το μέγεθος της σχολικής αίθουσας, οι χρωματισμοί, η επίπλωση, ο φωτισμός επηρεάζουν τη μάθηση των παιδιών.

Διαβάστε Περισσότερα

Ο Δεκάλογος της Θεωρίας της Maria Montessori που κάθε γονιός πρέπει να γνωρίζει

Τι κοινό έχουν οι πρίγκιπες της Αγγλίας William και Harry, οι ιδρυτές της Google Lary Page & Sergey Brin και ο ιδρυτής της Amazon.com Jeff Bezos; Όλοι αυτοί ξεκίνησαν την εκπαιδευτική τους πορεία από ένα σχολείο Montessori, που αποτελεί επιλογή πολλών διάσημων και επιφανών οικογενειών σε όλο το δυτικό κόσμο. Η ιδιαιτερότητα αυτών των σχολείων, σε σχέση με τα συμβατικά, είναι η ελευθερία που δίνουν στους μαθητές στο να επιλέξουν το τι και πώς θα το μάθουν.

Διαβάστε Περισσότερα

Ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο;

Μια έμπειρη εκπαιδευτικός υποδέχεται την νέα σχολική με ένα ανοιχτό γράμμα προς όλους του γονείς και απαντά στο δίλημμα « ιδιωτικό ή δημόσιο σχολείο»; Αξίζει πραγματικά να το διαβάσετε γιατί μπαίνει στην ουσία του θέματος!

Διαβάστε Περισσότερα

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για τον παιδικό σταθμό;

Αρκετοί γονείς έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα αν θα πρέπει να στείλουν το παιδί τους στον παιδικό σταθμό, και αν βρίσκεται στην κατάλληλη ηλικία. Ιδίως όταν εργάζονται και οι δυο γονείς, το ερώτημα χρήζει άμεσης απάντησης.

Διαβάστε Περισσότερα

Μαμα, δεν θέλω να πάω σχολείο!

Κι ενώ ξεκινήσαμε από το σπίτι με την καλύτερη διάθεση, με γέλια και τραγουδάκια,  έξω από την πόρτα του σχολείου γαντζώθηκε από το πόδι μου και δεν με άφηνε να φύγω. Έκλαιγε και φώναζε: «Μαμά, δεν θέλω να πάω σχολείο!».

Διαβάστε Περισσότερα

  • 1
  • 2

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.