Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Μια ιστορία σαν παραμύθι: Πώς τα οικογενειακά βίντεο του μικρού Ryan έγιναν το δεύτερο μεγαλύτερο κανάλι στο YouTube

Όταν πριν περίπου δυο χρόνια οι γονείς ενός τρίχρονου αγοριού αποφάσισαν να ανεβάζουν στο YouTube βίντεο όπου κατέγραφαν τις αντιδράσεις του στα παιχνίδια που του έφερναν, σίγουρα δεν φαντάζονταν ότι σήμερα θα είχαν το δεύτερο μεγαλύτερο κανάλι στο YouTube με πάνω από 8 δισεκατομμύρια προβολές και εκατομμύρια συνδρομητές. Η μητέρα του μικρού Ryan άφησε τη δουλειά της για να ασχοληθεί αποκλειστικά με το κανάλι, ενώ ο Ryan μάλλον δεν θα χρειαστεί να δουλέψει στην ενήλικη ζωή του αφού είναι ήδη εκατομμυριούχος.

Πώς ξεκίνησαν όμως όλα αυτά και πώς εξηγείται αυτή η απρόσμενη ανταπόκριση που έχει το κανάλι στο YouTube; Σύμφωνα με τους γονείς του, όλα ξεκίνησαν όταν ο μικρός Ryan, που έβλεπε αρκετά βίντεο με κριτικές παιχνιδιών (toys reviews), τους ζήτησε να κάνει και αυτός τα δικά του βίντεο για παιχνίδια που αγαπούσε (τρενάκια, lego, ήρωες της Disney, κ.α.). Ταυτόχρονα, τα βίντεο αυτά ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να μοιραστούν κάποιες οικογενειακές στιγμές με τους συγγενείς τους στις Φιλιππίνες. Μέσα σε λιγότερο από 4 μήνες είδαν μια απότομη αύξηση στην επισκεψιμότητα, η οποία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και σήμερα.

Πώς εξηγείται όμως αυτή η επιτυχία; Τι είναι αυτό που κάνει τα βίντεο του μικρού Ryan τόσο δημοφιλή στα αλλά παιδιά, κυρίως στις ηλικίες 3-7 ετών; Εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια!! Σίγουρα υπάρχουν όλα αυτά τα στοιχεία που θα έκαναν ένα βίντεο ελκυστικό, όπως δημοφιλείς ήρωες, άνοιγμα κουτιών, εκπλήξεις κ.α. αλλά αυτό δεν αρκεί για να δώσει μια ολοκληρωμένη εξήγηση του φαινομένου. Όσοι από εσάς θέλετε να λύσετε το "γρίφο", μπορείτε να επισκεφτείτε το κανάλι του Ryan στο YouTube κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:

Ryan ToysReview

Παρακάτω είναι ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα με πάνω από 500 εκατομμύρια προβολές (!!!)


Ο Δημήτρης Μουρλούκος είναι μηχανικός πληροφορικής και πατέρας ενός μικρού αγοριού. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με εφαρμογές διαδικτύου (web development) και εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα (mobile apps).

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.