Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Μεγαλώνοντας παιδιά με αυτοεκτίμηση

Η αυτοεκτίμηση είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που καλούμαστε ως γονείς να μάθουμε στα παιδιά μας. Αποτελεί το Α και το Ω για ένα υγιή και σταθερό ψυχισμό και μας δίνει όλα τα εφόδια για να ανταπεξέλθουμε σε όλες μας τις απαιτήσεις, τόσο στη παιδική όσο και στην ενήλικη ζωή. Είναι το διαβατήριο για την επιτυχία στην ενήλικη ζωή αλλά και η πανοπλία απέναντι στις προκλήσεις του κόσμου.

Διαβάστε Περισσότερα

Οι σχέσεις του παιδιού με τα αδέλφια του

Τα αδέλφια είναι σημαντικά μέλη της οικογένειας, με τα οποία το μικρό παιδί αναγκάζεται να μοιράζεται την αγάπη της μητέρας και του πατέρα. Μέσα από σοβαρές έρευνες, διαπιστώθηκε πως το παιδί δεν τρέφει ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τα αδέλφια του. Μάλιστα η βιβλιογραφία αναφέρει πως το παιδί τα θεωρεί εχθρούς, τα ζηλεύει και επιθυμεί να φύγουν για να είναι το μοναδικό παιδί στην οικογένεια και να έχει όλη τη φροντίδα και την προσοχή της μάνας. Μπορεί εύκολα κανείς να πεισθεί για τη ζήλια των μικρών παιδιών, αρκεί να παρατηρήσει τη συμπεριφορά τους, άμα γεννηθεί ένα αδελφάκι. Πολλές άλλες περιπτώσεις υπάρχουν, σοβαρών κιόλας τραυματισμών που προκαλούν δίχρονα ή τρίχρονα παιδιά στα μικρότερα αδελφάκια τους, όταν μένουν μόνα μαζί τους.

Διαβάστε Περισσότερα

Άγχος αποχωρισμού - Αίτια, συμπτώματα, αντιμετώπιση

Το άγχος αποχωρισμού είναι ένα αναπτυξιακό φαινόμενο και εμφανίζεται αρχικά στην βρεφική θα λέγαμε ηλικία. Χαρακτηρίζεται κλινικά σημαντικό όταν τα συμπτώματα είναι σοβαρά και προκαλούν μια διαταραχή στην αναμενόμενη λειτουργικότητα του παιδιού από τα αναπτυξιακά δεδομένα.

Διαβάστε Περισσότερα

Τα ψυχικά οφέλη του μητρικού θηλασμού

Ο μητρικός θηλασμός προάγει το δέσιμο μεταξύ μητέρας-παιδιού, βοηθά τη μητέρα να ευχαριστηθεί τη μητρότητα, προάγει τον αυτοσεβασμό της και επιδρά θετικά στη σεξουαλική σχέση με το σύζυγο. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι οι οικογενειακές και οι κοινωνικές σχέσεις, καθώς και η διαρκής λεκτική επικοινωνία, βοηθούν τα βρέφη να αναπτυχθούν μέσω της σωματικής επαφής ομαλότερα και πιο γρήγορα, όχι μόνο σωματικά μα και νοητικά. Το ανθρώπινο γάλα περιέχει λακτόζη, η οποία είναι το απαραίτητο καύσιμο για τον εγκέφαλο των βρεφών, αλλά και μεγάλα ποσά ωφέλιμων λιπαρών και χοληστερίνης που προάγουν την ανάπτυξη. Ένας επίσης σημαντικός λόγος είναι η ανάπτυξη της συναισθηματικής σχέσης μεταξύ της μητέρας και του παιδιού, που αρχίζει από το πρώτο βλέμμα που ανταλλάσσουν μετά τον τοκετό και που με πρότυπο τη συγκεκριμένη σχέση θα αναπτυχθεί ολάκερος ο συναισθηματικός κόσμος του παιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα

Επάγγελμα: Μωρό. Πώς οι προσδοκίες των γονιών επηρεάζουν τη ζωή του παιδιού

Πόσο επηρεάζει το όνομα που δίνουμε στο παιδί μας την πορεία της ζωής του; Χαρακτηρισμοί όπως: «Εγωιστής, σαν τον παππού του» επιδρούν στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του; Με αφορμή το υπέροχο βιβλίο «Επάγγελμα Μωρό» του παιδοψυχιάτρου και ψυχαναλυτή Μπερτράν Κραμέρ, θα ήθελα να  αναφερθώ στον τρόπο με τον οποίο το πεπρωμένο πολλών ανθρώπων χαράζεται από τη στιγμή της γέννησης ή και πολύ πριν από αυτή.

Διαβάστε Περισσότερα

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.