Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Αγκαλιά-ζω

Εξαιτίας του πλήθους πληροφοριών σχετικά με τον τρόπο ανατροφής των παιδιών, αρκετοί γονείς διακατέχονται από μια μόνιμη ανησυχία αν πράττουν σωστά στο μεγάλωμα των παιδιών τους. Οι θεωρίες πολλές, επιστημονικές και μη, βομβαρδίζουν το σαστισμένο γονιό με τυποποιημένες συμβουλές, συχνά αντικρουόμενες, που περισσότερο τον μπερδεύουν παρά τον διευκολύνουν στην άσκηση του γονεϊκού του ρόλου.

Διαβάστε Περισσότερα

Η κρυφή γοητεία του «κακού παιδιού»

«Να είσαι καλό παιδί» συνηθίζεται να παροτρύνουν οι μεγάλοι τα παιδιά. ‘Οπου καλό παιδί βέβαια μεταφράζεται το ήσυχο, πειθήνιο, που τρώει το φαγητό του, που κάνει ό,τι του πουν, παιδί που ελέγχεται εύκολα. Όμως ενώ ο κάθε γονιός και εκπαιδευτικός προσεύχεται να του τύχουν παιδιά αυτής της κατηγορίας, γιατί όλοι γελούν όταν βλέπουν τον διαβολάκο της Τασμανίας να αναστατώνει τους πάντες στο πέρασμά του; Γιατί όλοι συμπαθούν τον Ντένις τον Τρομερό;

Διαβάστε Περισσότερα

Ο γιος μου: Η χουφτίτσα της αγάπης

Περπατάμε στο δρόμο.  Αργά, γιατί τα ποδαράκια του δεν φτάνουν το διασκελισμό μου. Και με πολλές στάσεις, καθώς παρατηρεί τα πάντα και όλα του κινούν την παιδική του περιέργεια. Οι απορίες συνωστίζονται στο μυαλό του και ένα συνεχές «γιατί μαμά;» και «τι είναι αυτό μαμά;»  γαργαλάει τα αυτιά μου. Σταματάει για να πηδήξει από το πεζοδρόμιο, καμιά φορά πέφτει γιατί σκοντάφτει, αλλά μονολογεί «καλά είμαι». Η χουφτίτσα του τυλίγει το μεγάλο μου δάχτυλο. Αυτή η μικρή, ζεστή χουφτίτσα! Μου σφίγγει το δάχτυλο όταν αισθάνεται πως ίσως πέσει. Με εμπιστεύεται, σκέφτομαι και αυτόματα χαμογελώ. Κοιτάζω αυτό το ανθρωπάκι που περπατάει δίπλα μου. Πότε ήταν μωρό, πότε έφτασε τα δυο χρόνια! Και πόσο γρήγορα θα μεγαλώσει και δεν θα του κρατάω πια το χέρι. Μια φευγαλέα εικόνα με σκοτεινιάζει. Το δάχτυλό μου γυμνό, γέρικο, άδειο…

Διαβάστε Περισσότερα

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.