Σας αρέσει ο σκοπός και το περιεχόμενο του site μας; Δείξτε την αγάπη σας κάνοντας like στη σελίδα μας στο Facebook Under6.gr και μείνετε συντονισμένοι!

Τικ στα παιδιά - Διάγνωση, αιτιολογία και αντιμετώπιση

Τι είναι τα τικ?

Τα τικ είναι ακούσιες, ξαφνικές, επαναλαμβανόμενες, άσκοπες  κινήσεις μελών του σώματος ή  φωνητικοί επαναλαμβανόμενοι ήχοι.  Η αιτιολογία δεν φαίνεται να είναι ξεκάθαρη αλλά μπορεί να οφείλονται τόσο σε οργανικά όσο και σε ψυχογενή αίτια. Κατά τους ειδικούς, τα τικ συνδέονται με γενετικούς και νευρολογικούς παράγοντες, με διάφορες λοιμώξεις, φάρμακα και φυσικά με το στρες και την κληρονομικότητα. Τα τικ, να σημειώσουμε, δεν εμφανίζονται κατά την διάρκεια του ύπνου.

Διαβάστε Περισσότερα

Διαταραχές του ύπνου στα παιδιά - Συμπτώματα, αίτια και θεραπεία

Έχει το παιδί σας πρόβλημα στον ύπνο; Όλοι ξέρουμε πως ο ξεκούραστος, επαρκής ύπνος είναι απαραίτητος για τη θεραπεία και αποκατάσταση του σώματος καθώς και για την ομαλή λειτουργία του νευρικού συστήματος. Πρόσφατες μελέτες δείχνουν πως πολλά παιδιά στερούνται τον ύπνο. Μάλιστα 2 στα 3 παιδιά, όπως φαίνεται, μέχρι την ηλικία των 10, έχουν τη δυσάρεστη εμπειρία του «διαταραγμένου» ύπνου. Υπάρχει όμως ένα τίμημα για τις διαταραχές του ύπνου στα παιδιά μας. Σε μια μελέτη του Northwestern University Medical Center φάνηκε πως λιγότερος ύπνος το βράδυ συνδέεται με περισσότερα προβλήματα συμπεριφοράς, συγκέντρωσης και μάθησης κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, η χρόνια έλλειψη ύπνου έχει συνδεθεί με αυξημένη επίπτωση καρδιαγγειακών νοσημάτων, διαβήτη κ.α.

Διαβάστε Περισσότερα

Παιδικό φαρμακείο για γονείς

Το φαρμακείο του παιδιού είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι και κάθε γονιό και φυσικά όχι μόνο για την περίοδο των διακοπών. Θα μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε το ατύχημα ή το απρόοπτο ψύχραιμα και αποτελεσματικά. Θα πρέπει να υπάρχει ένα στο σπίτι και ένα στο αυτοκίνητο.

Διαβάστε Περισσότερα

Κουίζ - Πόσο καλά (ανα)γνωρίζετε τον παιδικό πνιγμό;

Η χώρα μας κατέχει μια ακόμα θλιβερή πρωτιά, αφού όσο αφορά τους πνιγμούς είναι πρώτη στην Ευρώπη και δεύτερη παγκοσμίως. Πέρα από τα άτομα που πνίγονται υπάρχουν και πολλά θύματα παρ' ολίγον πνιγμού, τα οποία μπορεί να εμφανίσουν μόνιμες βλάβες στην υγεία τους (π.χ. νευρολογικές παθήσεις).

Διαβάστε Περισσότερα

Ασφάλεια στον ύπνο του βρέφους και πως σχετίζεται με τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο (SDS)

Το 2011 ,η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής  (American Academy of Pediatrics,AAP) επέκτεινε τις συστάσεις για την πρόληψη του συνδρόμου αιφνίδιου θανάτου των βρεφών (sudden infant death syndrome,SIDS), εστιάζοντας σε ασφαλές περιβάλλον ύπνου.

Διαβάστε Περισσότερα

Πείτε μας τις σας ενδιαφέρει!

Θέλει λιγότερο από 1 λεπτό για να συμπληρωθεί και θα μας βοηθήσει πολύ στο να επιλέξουμε μαζί τις μελλοντικές εκδηλώσεις και δημοσιεύσεις του under6! Κάντε κλικ εδώ για να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο.

Ακολουθήστε μας

Βρείτε μας σε παρακάτω social media

Follow us

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod.